Van juf naar …..

Maart 2019

 

En dan opeens is het echt zover! Na meer dan 20 jaar juf zijn, ga ik dan echt de stap volledig zetten naar een baan bij Bureau Meesterschap in Assen als Specialist jonge kind, onderwijsadviseur en trainer.

 

Na het geven van een training zit ik altijd vol positieve energie weer in de auto terug. Wat is het toch fijn om collega's te kunnen inspireren en op weg te helpen, zodat we samen mooi onderwijs neer kunnen zetten.

Ondertussen vond ik het ook veel te leuk om juf te zijn en wilde in deze baan liever niet deeltijd werken. Terug moeten komen voor vergaderingen en nog veel meer extra overdracht. Ik heb er altijd van genoten om fulltime zelf een groep te draaien.

 

Per 1 maart ben ik gestart bij Bureau Meesterschap. Daar ga ik heel veel verschillende dingen doen. Collega's coachen, Meestertrainingen verzorgen, trainer Post MBO Leraarondersteuner, enz.....

Bureau Meesterschap staat vooral bekend om hun maatwerk, dus als ik iets voor jullie school kan betekenen, dan hoor ik dat graag. (j.devink@bureaumeesterschap.nl)

 

Soepele overgang van groep 2 naar groep 3

In groep 2 nog lekker spelend leren…
…en dan na de zomervakantie in groep 3 aan een eigen tafeltje zitten leren met werkboeken en schriften?

Is deze grote stap nodig of kan dit ook in kleine sprongen?

In deze Meestertraining gaan we het hebben over een goede doorgaande leerlijn van groep 2 naar groep 3. Welke keuzes kunnen we maken? Leren aan de hand van thema’s, methoden of vanuit taal- en rekendoelen. Bewegend leren en misschien ook wel lekker buiten.

Door te werken in circuitvorm kom je tegemoet aan de manier van leren die voor jonge kinderen belangrijk is. Een combinatie van hoeken inzetten, ICT, het leren vanuit spel, 21 eeuwse vaardigheden en misschien ook de werkboeken die horen bij een bepaalde methode.

Een systeem waarbij je goed kunt differentiëren en zo leerlingen kunt uitdagen op diverse niveaus.

Als leerkracht zal je ervaren dat de stap zo minder groot is en het plezier van de kinderen veel groter.

 

Waar en wanneer?

- Assen:                woensdag 22 mei 2019   15.00 - 17.00 uur (VOL)

- Heerenveen:     donderdag 20 juni 2019   15.00 - 17.00 uur (VOL)

- Heerenveen:     maandag 27 mei 2019 19.30 - 21.30 uur

 

Meer informatie vind je op de website.

 

 

 

Post-MBO Leraarondersteuner

 

 

Deze Post-MBO opleiding Leraarondersteuner is bedoeld voor medewerkers in de school die een MBO opleiding hebben afgerond als onderwijsassistent.  Woensdag 6 maart start de eerste opleiding in Heerenveen. Op de website kunt u zich inschrijven voor de opleiding in Assen en meer informatie vinden.