HET GROTE VOUWBOEK

De vouwjuf vouwt van A tot Z.

Het grote vouwboek biedt 75 originele vouwvoorbeelden waaraan kinderen veel plezier zullen beleven. Janet de Vink gaat daarbij uit van de basisvouwsels van de doorgaande lijn van Fröbel: rechte vouw (staand, liggend), recht kruis, schuine vouw, schuin kruis, 16 vierkantjes, vlieger, dubbel vierkant, dubbele driehoek, molenbasis en Fröbelbasis. Met deze basisvouwsels maakte Janet bekende prentenboekfiguren, zoals Rupsje Nooitgenoeg en Kikker, alsook cijfers en letters die met stappenillustraties na te maken zijn. Het grote vouwboek is een eigentijds vormgegeven knutselboek voor thuis en het basisonderwijs. Geschikt voor kinderen in de onderbouw.

 

Met heel veel prentenboek figuren:

* De tijger slaapt   * Dikkie Dik  * Gonnie en Gijsje   * Elmer  * Rupsje Nooitgenoeg en de vlinder

* Agent en Boef   * Kolletje  * Indi en Kai  

* Tangramkat  * Rikki en Anni   * Boer Boris

* Prinses Super (Jippie)  * De Kleurenmonsters 

* De mooiste vis van de zee   * Gruffalo   * Haas   

 

Recensie 1: 

Afgelopen week heb ik ook het vouwboek ontvangen. Als oud-Klosser was ik heel erg benieuwd naar dit boek.
Het is een prachtig en praktisch boek die het vouwen in de onderbouw van de basisschool een flinke hedendaagse boost geeft. Maar natuurlijk ook heel erg geschikt voor thuis en de kinderopvang. Er is gekozen voor een logische opbouw, waarbij de moeilijkheidsgraad oploopt. Van alle vouwsels in het boek is een duidelijk stappenplan opgenomen. Het leuke vind ik dat er voor elk jaargetijde een eenvoudig vouwsel is opgenomen. Zo kun je het vouwen goed oefenen met telkens een nieuw resultaat. Daarnaast zijn er in het boek schitterende vouwsels van figuren uit kinderboeken te vinden. Deze zijn ook te vouwen met de basisvouwsels uit het boek.
Ik raad elke onderbouwleerkracht aan om dit boek in de klas te hebben! Daarnaast biedt het vouwen zoveel meer dan de SLO doelen die in het boek vermeldt staan.

 

Recensie 2: 

Als juf die vroeger op de opleiding een vouwboek moest maken en deze jarenlang als inspiratiebron gebruikte, is dit prachtige vouwboek een aanwinst te noemen. Van de bekende basisvouwsels worden keer op keer prachtige, nieuwe vouwsels gemaakt! Ideaal voor volwassenen als inspiratiebron maar ook voor kinderen om zelf te gebruiken. Naast een foto van het resultaat staat stapsgewijs hoe het gevouwen moet worden. Bovendien zijn veel vouwsels, figuren uit bekende prentenboeken. Dit boek geeft een boost aan het vouwen!
Ik ben er erg blij mee!

 

Recensie 3: 

Dit vouwboek is echt geweldig! Ik werk als leerkracht in groep 1/2. Met dit boek vouw ik met de kinderen het cijfer -en de letter van de week, maar ik zet hem ook in bij thema’s. Elke leerkracht moet dit boek hebben!