Bewegen en leren combineren!

Gemaakt om te bewegen

We doen onszelf en ons lichaam een groot plezier met bewegen. We zijn er voor gemaakt. Voldoende beweging is een essentieel onderdeel van een goede gezondheid. Bewegen heeft een positief effect op het leren. Daarom is dit ook zo belangrijk in ons onderwijs. Wij gaan bewegen en leren combineren. Kinderen vinden het leuk om te bewegen en dat gebruik je om hun ontwikkeling te stimuleren. Bovendien draagt het bij aan een gezonde leefstijl

Beter leren wanneer je beweegt

Bewegend leren brengt het brein in beweging, zorgt voor een betere verwerking van de informatie, een betere concentratie in de klas, stimuleert de cognitieve functies, draagt bij aan eigenwaarde en zelfvertrouwen en zorgt voor betere schoolprestaties.

Bewegend Leren een vast onderdeel van het lesprogramma

Deze meestertraining  is een combinatie van theorie (leren) en praktijk (bewegen). Door verschillende spel- en wedstrijdvormen uit te proberen, krijg je inspiratie om de volgende dag direct toe te passen in de groep voor rekenen, lezen, taal en spelling. Tips voor bewegend leren op het schoolplein, in het gymlokaal en klaslokaal zelf. Bewegend leren is voor alle groepen.

 

Voor meer informatie en opgave: Bureau Meesterschap Assen